מתכון: בננה בדף אורז בנינג'ה
רכיבים (ל-4 מנות):
- 4 דפי אורז
- 2 בננות בינוניות, חתוכות לחצאים
- 1 כף חמאת אגוזים (בוטנים/שקדים/טחינה)
- 1 כף דבש או סירופ מייפל /סילאן (אופציונלי)
- כפית שמן קוקוס נוזלי /שמן זית
- 1/4 כוס חלב ( סויה /שיבולת שועל/ חלב רגיל וכו)
- כפית רוטב סויה
- כף שוקולד מריר קצוץ (85%)
- כפית קינמון
הוראות הכנה:
- הכנת דפי האורז:
- מערבבים בצלחת שנכנס בה דף אורז – חלב, כף סילאן/ מייפל/ כף שמן , כפית סויה
- מרטיבים את דפי האורז בתערובת למשך כ-10 שניות עד שהם מתרככים.
- מניחים על משטח עבודה.
- מילוי וגלגול:
- מועכים את הבננות עם קינמון , חמאת אגוזים ושוקולד מריר
- מניחים רבע מהתערובת על כל דף אורז
- מגלגלים את דפי האורז, כמו אגרול.
- טיגון באוויר חם:
- מחממים את מכשיר הנינג'ה בתכנית טיגון באוויר לחום של 200 מעלות למשך 5 דקות.
- מניחים את הגלילים בתבנית המכשיר, מקפידים להשאיר רווח ביניהם.
- מטגנים באוויר חם, עד שהגלילים מזהיבים ופריכים.
ערכים תזונתיים למנה אחת:
- קלוריות: 159
- חלבון: 2 גרם
- שומן: 5 גרם
- פחמימות: 28.75 גרם