בואו נכין את הארוחות שלך יותר צבעוניות ובריאות. הנה כמה רעיונות למתכונים שמשלבים ירקות בצורה מעניינת וטעימה, גם למי שלא חובב סלטים:
פסטה עם רוטב פסטו וירקות קלויים (ניתן להשתמש בפסטה מכוסמין מלא/ סקיני פסטה או פסטה מקטניות)
נכין פסטה לפי הוראות היצרן.
בתנור נכין חצילים, בטטות, פלפלים ושומר עם שמן זית, שום, מלח ופלפל
נערבב את הירקות הקלויים עם הפסטה ורוטב פסטו ביתי (מבזיליקום, שום, פרמז'ן ושמן זית).
*אם הפסטה אינה מקמח קטניה יש לשלב במנה חלבון ליצירת ארוחה מלאה
קציצות ירק אפויות
נגרד ירקות כמו בטטה, קישוא, גזר ובצל
נסחוט נוזלים (אפשר להשתמש בנוזלים למרק אחר כך)
נוסיף ביצה טרופה
נוסיף 2-3 כפות קמח שקדים / פירורי לחם קטוגניים/ שיבולת שועל או קמח קטניה
נוסיף תבלינים לפי הטעם
נעצב לקציצות ונאפה בתנור 180 מעלות עד להשחמה
תבשיל ירקות עם עדשים
נבשל עדשים ירוקות במים
נטגן קלות בצל, גזר, סלרי, פטריות
נוסיף תבלינים (מלח , פלפל ,כמון, כורכום, חוואיג')
נוסיף עגבניות מרוסקות
נוסיף את הירקות המוקפצים לעדשים המתבשלות וניתן להם להתבשל יחד עד לצמצום הנוזלים
פיצה ביתית
נכין את הבצק לפיצה (להתייעץ עם היועץ בהתאם לתוכנית – אפשר להשתמש בקמח מלא/ טורטיה/ קמח שקדים וכד')
נרכיב את הפיצה עם רוטב עגבניות, גבינה, זיתים, פלפלים צבעוניים, בצל, פטריות או כל ירק אחר שאוהבים
נפזר מעל מוצרלה
חביתות עם ירקות/ פריטטה
נוסיף לביצים הטרופות ירקות מגוררים כמו גזר, קישוא או בצל. אפשר גם להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ושמיר.
סלט טאבולה
סלט טרי ורענן עם בורגול או קינואה או כרובית, פטרוזיליה, נענע, בצל, עגבניות ושמן זית.
ממרח חצילים
נצלה חציל בתנור, נקלף אותו ונטחן במעבד מזון עם טחינה, שום, מיץ לימון ושמן זית. ממרח מושלם על כריך או כרוטב לסלט.
סמודי ירוק
נערבב ירקות עליים כמו חסה או קייל עם פרי, יוגורט או חלב צמחי. אפשר להוסיף גם אגוזים או זרעים. (להתייעץ עם היועץ)
טיפים נוספים:
* התחליפי ירקות במתכונים מוכרים , למשל, נוסיף ירקות מגוררים לקציצות בשר או לבלילת לביבות.
* נשתמש בתבלינים ,תבלינים יכולים להוסיף עומק וטעם לירקות.
* נכין מראש – נכין מנות ירקות מראש ונקפיא אותן. כך נוכל לחמם אותן בכל עת שנצטרך.