יתרונות:
- ללא גלוטן
- מתאים לחולי צליאק
- מתאים לפסח
- סופר פוד!
- אנו מכירים אותו מהאינג'רה "הלחם האתיופי"
- לטף אינדקס גליקמי נמוך (מתפרק לאט יותר מקמחים אחרים)
- אחוזים גבוהים של ברזל, סידן ואבץ
- יש הטוענים שקמח טף מזרז ירידה במשקל מכיוון שהוא מכיל פנולים.
- קמח מלא העשיר בחלבון איכותי (חומצות אמינו חיוניות) אך עם זאת נטול גלוטן, מהווה יתרון משמעותי על פני קמחים מלאים אחרים, בטח לאלה המעוניינים בתחליפים לדגנים הנפוצים המכילים גלוטן, כגון: חיטה, כוסמין ושיפון.