
1. בערב החג, מומלץ לאכול ארוחות קטנות ולא להגיע רעבים מדי לארוחת החג. הרעב יכול להגביר את הדחף לפיתויים.
2. בחג תמיד יש מבחר גדול על השולחן , מומלץ לבחור מראש מה הולכים לאכול ולשים בצלחת. מומלץ לשים מנות קטנות מהרגיל בשל שפע המנות.
3. עדיף לבחור לאכול את המזונות בעלי ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך (ירקות, בשר, דגים , דגנים מלאים).
4. אכלו לאט , בנחת ותהנו מכל ביס. כדאי לעשות הפסקות קצרות בזמן האכילה , שיעניקו לגוף מספיק זמן לתהליך העיכול וישדרו הרגשת שובע.
5. הרבו לשתות מים במהלך הארוחה, מומלץ להמנע ממשקאות ממותקים , אלכוהול נותר במידה מועטה שכן הוא מכיל קלוריות רבות. (יין הוא העדיף)
6. אל תרגישו צורך לאכול כדי לרצות אחרים. מותר להגיד "לא תודה".
7. אם אתם מארחים חלקו את השאריות עם האורחים כדי שלא ישארו פיתויים בבית.
8. אכילת סוכרים אחרי ארוחה מעקבת את פירוק האוכל ועושה תחושה לא נעימה של נפיחות . אם כבר אז עדיף פרי על קינוח מסוכר ושומני ועדיף להמתין לפחות שעה לאחר הארוחה.
9. נצלו את חופשת החג לפעילות גופנית ופעילויות ספורט שונות. ככל שנוציא יותר אנרגיה נאזן את הקלוריות שהכנסנו (:
10. אם הפרזתם בארוחת החג , חזרו לתפריט שלכם מיד למחרת. אל תאשימו את עצמכם אל תתייסרו , פשוט חזרו לשגרה.
11. היום ניתן למצוא מצות מכוסמין/ חיטה מלאה , הן עדיפות על מצות רגילות שכן הן מכילות סיבים תזונתיים ויותר טובות למערכת העיכול. עדין יש להגביל את כמות המצות שכן כל מצה = 4 פרוסות לחם.
12. כדאי להמעיט בתחליפי קמח למניהם כמו קמח מצות או תפוח אדמה שכן יד להם ערך קלורי רב. כמו כן עוגיות של פסח עשירות בסוכרים רבים ופחות מומלצות לתהליך של ירידה במשקל.
13. בחג הזה כדאי להתרכז בעיקר במזונות הטריים פירות ירקות וחלבונים וכך אפשר יהיה לאזן את הארוחות העשירות בערבי החג.